The Catalan Way

ViaCatalana

The Catalan Way (Via Catalana), also known as The Catalan Way Towards Independence (Via Catalana cap a la Independència) will be a 400 Km (248 Miles) human chain organized by the ANC that will happen in Catalonia on 9/11/2013 (Onze de Setembre). It has the support of 14 entities, which collaborate with the ElClauer.cat. The human chain will follow the ancient Via Augusta, from El Pertús (Vallespir) up to Alcanar (Montsià). According with Carme Forcadell, the president of the ANC, it will be «a symbol of the unity of catalan people to achieve national sovereignty»

The Catalan Way was presented for the first time at the Museu d’Història de Catalunya on 19 of June of 2013, with the assistance of Henn Karits and Ülo Laanoja, members of the 1989 Baltic Way organisation.

The human chain will follow the roman Via Augusta and will cross the following 86 towns and municipalities (sorted from North to South): El Pertús, la Jonquera, Pont de Molins, Figueres, Santa Llogaia d’Àlguema, Bàscara, Orriols, Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis, Girona, Fornells de la Selva, Riudellots de la Selva, Tordera, Pineda de Mar, Calella, Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Arenys de Mar, Caldes d’Estrac, Sant Andreu de Llavaneres, Mataró, Vilassar de Mar, Premià de Mar, El Masnou, Montgat, Badalona, Sant Adrià de Besòs, Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei, Sant Vicenç dels Horts, Cervelló, Vallirana, Ordal, Cantallops, Sant Cugat Sesgarrigues, Olèrdola, Vilafranca del Penedès, Santa Margarida i els Monjos, la Ràpita, Castellet i la Gornal, Bellvei, l’Arboç, Coma-ruga, Creixell, Clarà, Torredembarra, Altafulla, Tarragona, Reus, Riudoms, Montbrió del Camp, Mont-roig del Camp, L’Hospitalet de l’Infant, l’Ametlla de Mar, El Perelló, l’Ampolla, Camarles, l’Aldea, Amposta, Sant Carles de la Ràpita and Alcanar. In Barcelona it will go throught several main streets, such as avinguda Diagonal, plaça de Sant Jaume and Eixample.

Via Catalana Website (cat)

Via Catalana @ Wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>